Dodávka a Montáž Montovaných hal

Ocel

05.09.2009 11:06

Pro nosné konstrukce staveb se využívá, tak jako i dříve, ocel. Navíc poskytujem stavbě výrazný architektonický prvek a charakter.

Nejlepší vlastností oceli je její vysoká pevnost, což ji předurčuje pro velmi namáhané a velkorozponové prvky. Ocel se využívá pro nosné konstrukce různých staveb, ať již průmyslových hal či prosklených architektonicky náročných staveb. Využívá se při stavbě mostů, lávek, dvoran či schodiští. Pro její estetické vlastnosti je také vyhledávaná u řady umělců.

Aby bylo dosaženo potřebných kvalit, bývají do ocelových konstrukcí začleněna různá táhla a pružiny. Konstrukce jsou pak směsí různých materiálů, kombinují se s betonovými, dřevěnými či skleněnými prvky.

Ocel je považována za jeden z nejvýznamějších a nejvšestraněji používaných materiálů vůbec. Je používána v ohromné výrobkové škále a stále se více prosazuje ve své použitelnostidíky díky své inovativní schopnosti a nevyčerpatelného bohatství vývoje výrobků a komerční obslužnosti. Ocel má stále budoucnost.

Snažíme se navrhovat halu úsporně a přitom využívat ocel s vyšší třídou pevnosti. Konstrukce se uplatňují především u komplikovanějších a tvarově složitějších staveb. Velké pozitivum je především vysoká variabilita a přizpůsobivost těchto konstrukcí. To je hlavní důvod toho, že většina moderních a architektonicky složitějších staveb je právě z oceli. Ocel se také plně využívá pro technologické stavby jako jsou mosty a podpůrné konstrukce pro technologie.

Největší výhodu ocel představuje při rekonstrukcích, při doplňování konstrukcí nebo jejich zesilování nebývá většinou žádný problém. A navíc je ocel plně recyklovatelná - tzn. znovu použitelná, což je velké pozitivum.

ocelová konstrukce na stadioně

Optimalizace ocelových konstrukcí

Nabízíme konstrukce pro všechny velikosti rozponů - tzn. cca od 6 metrů, od 24 metrů rozponu navrhujeme halu s podpěrami. Velikost modulů navrhujeme kolem 6 metrů tak, aby stavba byla funkční a zároveň ekonomicky vyprojektovaná.

Každá ocelová konstrukce je propočítána zvlášť pro konkrétní oblast, aby odpovídala dané sněhové oblasti a povětrnostním vlivům dané lokality. Horské oblasti a oblasti ve vyšší sněhové lokalitě musí mít silnější konstrukce než v oblastech s menším sněhovým zatížením.

Rámy ocelových konstrukcí

Rámy ocelových konstrukcí jsou sestavené z IPE a HEA profilů a jsou ve střešní konstrukci propojeny vaznicemi. Typ profilů IPE záleží na rozponu haly a sněhovém zatížení. Nejčastěji jsou používány profily od 180 - 360.

Každá konstrukce je opatřena několika nátěry tak, aby konstrukce byla co nejlépe chráněna proti korozi, může být i pozinkovaná.

ocelové konstrukce

 

 

Kontakt

DM Mont s.r.o.

dmmont@dmmont.cz

Kroměřížská 14; 768 24 Hulín
IČO: 28301960
DIČ: CZ28301960

Mob: 607 566 344
Fax: 573 332 739

Vyhledávání

logo

 

 

 

DM Mont - Montované haly pro Vaše podnikání

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode